ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 88, 54622 E-mail pathology@microdiagnostics.gr Τ. 2310 232 272 F. 2310 236 279
PredictArray Thyroid
Καρκίνος Θυρεοειδούς αδένα

Επιλέγω το PredictArray Thyroid

Με το PredictArray Thyroid επικεντρωνόμαστε στα 6 γονίδια που εμφανίζουν στατιστικά συχνότερα γενετική αστάθεια στον καρκίνο του θυρεοειδούς.

Το πάνελ αποτελείται από τα γονίδια BRAF, KRAS, NRAS, HRAS, RET/PTC και PAX8/PPRγ.

Στην περίπτωση που το δείγμα σας δεν βρίσκεται ήδη στο αρχείο της Μικροδιαγνωστικής. Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας. Επίσης θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εύκολα και γρήγορα το Έντυπο Συγκατάθεσης.

Το πλήθος και το είδος των μεταλλάξεων που εξετάζονται, ενημερώνεται μέσα από μια δυναμική διαδικασία σύμφωνα με τις τρέχουσες επιστημονικές έρευνες. Θα πρέπει επομένως να αναγνωριστεί ότι υπάρχει η πιθανότητα η λίστα των γονιδίων στη φόρμα παραγγελίας να έχει μεταβληθεί (γονίδια που προστίθενται ή αφαιρούνται) κατά την ανάλυση του δείγματος στο εργαστήριο.

Ποια είναι η κλινική χρησιμότητα της εξέτασης PredictArray Thyroid;

To PredictArray Thyroid συστήνεται στις εξής περιπτώσεις:

  • για την διαχείριση ασθενών που εμφανίζουν όζο/όζους στον θυρεοειδή αδένα, με κυτταρολογική εξέταση απροσδιόριστη ή ύποπτη για ύπαρξη κακοήθειας.
  • η ανίχνευση μετάλλαξης στο γονίδιο BRAF συναντάται σε επιθετικές μορφές του θηλώδους καρκινώματος του θυρεοειδή (PTC) και σχετίζεται με δυσμενέστερη πρόγνωση
  • η ανίχνευση μετάλλαξης στο γονίδιο BRAF σχετίζεται με υποτροπή της νόσου μετά την χειρουργική  επέμβαση
  • η ανίχνευση μετάλλαξης στο γονίδιο BRAF σχετίζεται με μεταστάσεις σε λεμφαδένες

Τι δείγμα χρειάζεται και πως διενεργείται το PredictArray Thyroid στην Μικροδιαγνωστική;

Το PredictArray Thyroid διενεργείται στο υλικό βιοψίας (κύβος παραφίνης, FFPET) ή στο κυτταρολογικό υλικό FNAB (CELL BLOCK) στα οποία έγινε η ιστολογική ή κυτταρολογική σας εξέταση.

Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα (λινκ) για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας. Επίσης θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εύκολα και γρήγορα το Έντυπο Συγκατάθεσης

One touch προσέγγιση – Στρατηγική διαχείριση του δείγματος, Εξοικονόμηση χρόνου

Στο πλήρως καθετοποιημένο μας Εργαστήριο, χειριζόμαστε το δείγμα σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την άσκοπη σπατάλη του:

  • Ο κύβος παραφίνης (FFPET) ή το CELL BLOCK (παραγόμενο από λήψη FNAB) τοποθετείται μία φορά στον μικροτόμο για την λήψη τομών ιστού, από έμπειρους ιστοτεχνολόγους.
  • Οι τομές ιστού αποκτώνται διαδοχικά με τέτοιο τρόπο για την εξασφάλιση διάγνωσης και διενέργειας Ανοσοϊστοχημείας αν απαιτηθεί.
  • Διασφάλιση διατήρησης τομών ιστού για περαιτέρω μοριακές εξετάσεις.
  • Οι παθολογοανατόμοι εκτελούν μικροδιατομή, προς εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ποσότητας καρκινικών κυττάρων, αφαιρώντας όλα τα άλλα νεκρωτικά κύτταρα ή  φυσιολογικό ιστό, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
  • Άμεσα ο μοριακός βιολόγος επεξεργάζεται τον ιστό σε ένα πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον, με αλληλούχιση τελευταίας γενιάς (NGS) ή αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης πραγματικού χρόνου (Real-time PCR) για τον εντοπισμό των μεταλλάξεων στα γονίδια που μας ενδιαφέρουν.

Ποιες θεραπείες υφίστανται για τον καρκίνο του θυρεοείδούς;

Οι περισσότεροι καρκίνοι του θυρεοειδούς είναι ιδιαίτερα θεραπεύσιμοι, αν και περίπου 5% των περιπτώσεων (μυελοειδές και αναπλαστικό καρκίνωμα) είναι πιο επιθετικές μορφές και έχουν την τάση να εξαπλώνονται σε άλλα όργανα. Η θεραπεία εξαρτάται από τον ιστολογικό τύπο του καρκινικού όγκου, το μέγεθος αυτού και την παρουσία η όχι εξωθυρεοειδικής εντόπισης της νόσου.

• Χειρουργική θεραπεία

• Χορήγηση ραδιενεργού ιωδίου (I-131) μετά από χειρουργική επέμβαση για διαφοροποιημένο καρκίνωμα θυρεοειδούς

• Ορμονική θεραπεία με θυροξίνη

• Θεραπεία με αναστολείς τυροσινικής κινάσης
έχουν χρησιμοποιηθεί σε αρκετές κλινικές μελέτες ως στοχευμένη αντικαρκινική θεραπεία στα αδιαφοροποίητα νεοπλάσματα του θυρεοειδούς

Τύπος Καρκίνου:

Καρκίνος Θυρεοειδούς αδένα

Αναμονή για Αποτελέσματα:

6 εργάσιμες μέρες*

**Στην περίπτωση που απαιτηθεί επιπλέον εμπλουτισμός του υλικού, για την επιτυχή έκβαση της εξέτασης, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συχνές Ερωτήσεις

Το PredictArray Thyroid διενεργείται στο υλικό βιοψίας (κύβος παραφίνης, FFPET) ή στο κυτταρολογικό υλικό FNAB (Cell block) στα οποία έγινε η ιστολογική ή κυτταρολογική σας εξέταση.

Ο κλινικός γιατρός σας έχει κάνει μια παρακέντηση με βελόνα (FNAB), για να πάρει κύτταρα από τον όζο/όζους στον θυρεοειδή σας, με σκοπό να δούμε αν αυτός ο όζος/όζοι είναι καλοήθης ή καρκίνος. Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της κυτταρολογικής εξέτασης είναι απροσδιόριστο, τότε το PredictArray Thyroid μπορεί να βοηθήσει ώστε να κατανοήσουμε αν ο όζος είναι καλοήθης ή όχι. Το τεστ ελέγχει την παρουσία μεταλλάξεων σε συγκεκριμένα γονίδια.

Θα χρειαστεί να φέρετε το δείγμα στο οποίο έγινε η κυτταρολογική σας εξέταση (δείγμα από παρακέντηση με βελόνα FNAB).

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 2310 23 22 72 για νας σας εξυπηρετήσουμε άμεσα.

Συνήθως απαιτούνται 6 εργάσιμες ημέρες.

Στην περίπτωση που χρειαστεί περισσότερος χρόνος θα ενημερωθείτε εγκαίρως.

Μετρητοίς, με τραπεζική κάρτα ή με Online Διατραπεζική κατάθεση.

Ένα από τα πρωταρχικά μελήματα της Μικροδιαγνωστικής είναι η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και η αυστηρή τήρηση των συνθηκών προστασίας του γενετικού σας υλικού και των ιατρικών αποτελεσμάτων.

Σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) εξασφαλίζουμε πως οποιαδήποτε εξέταση διενεργηθεί γίνεται με την δική σας γνώση και συναίνεση και δεν κοινοποιούμε αποτελέσματα τηλεφωνικά.

Θέλω να κλέισω Ραντεβού για το PredictArray Thyroid

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία, πατήστε Αποστολή και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας


Νέα / Άρθρα

Το IMMUNOSCORE περιλαμβάνεται στις Οδηγίες Κλινικής Πρακτικής ESMO 2020

Άρθρο

Η Μικροδιαγνωστική-Χατζημπούγιας ΕΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως το τεστ IMMUNOSCORE περιλαμβάνεται στις Οδηγίες Κλινικής Πρακτικής ESMO…

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart