ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 88, 54622 E-mail pathology@microdiagnostics.gr Τ. 2310 232 272 F. 2310 236 279
HaemArray Lung
Καρκίνος Πνεύμονα

Επιλέγω την υγρή βιοψία HaemArray Lung

Με το HaemArray Lung επικεντρωνόμαστε στο γονίδιο EGFR και στις μεταλλάξεις που φέρει το εξώνιο 20 (Τ790Μ) που εμφανίζουν στατιστικά συχνότερα γενετική αστάθεια στον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα και σχετίζονται με την ανταπόκριση σε στοχευμένη θεραπεία με αναστολείς της κινάσης της τυροσίνης (TKI).

Υπάρχει η δυνατότητα εμπλουτισμού του αριθμού των υπό εξέταση εξωνίων του γονιδίου EGFR (εξώνιο 19 deletions, εξώνιο 21 L858R).

Ο εντοπισμός μεταλλάξεων  στα εξώνια 19, 20, 21 του γονιδίου EGFR μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο ασθενής είναι ανθεκτικός στη θεραπεία και να εφαρμοστούν εναλλακτικές θεραπείες.

Συμβουλευτείτε τον Ογκολόγο σας για την βέλτιστη για εσάς επιλογή και εξατομίκευση.

Στην περίπτωση που το δείγμα σας δεν βρίσκεται ήδη στο αρχείο της Μικροδιαγνωστικής. Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας. Επίσης θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εύκολα και γρήγορα το Έντυπο Συγκατάθεσης.

Ποια είναι η κλινική χρησιμότητα της υγρής βιοψίας HaemArray Lung?

  • Όταν είναι επίπονη/επικίνδυνη η διενέργεια συμβατικής βιοψίας ή
  • όταν εμφανίζεται υποτροπή του μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα έπειτα από θεραπεία με αναστολείς της κινάσης της τυροσίνης (TKI)

το HaemArray Lung ανιχνεύει μεταλλάξεις μείζονος κλινικής σημασίας, που έπειτα χρησιμοποιούνται από τον Ογκολόγο σας για την εξατομίκευση του θεραπευτικού σας σχήματος.

Ο μοριακός βιολόγος επεξεργάζεται το αίμα σε ένα πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον, με αλληλούχιση τελευταίας γενιάς (NGS) ή αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης πραγματικού χρόνου (Real-time PCR).

Πως διενεργείται η υγρή βιοψία HaemArray Lung & τι δείγμα απαιτείται;

Λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος (~10 ml), όπως σε μια αιματολογική εξέταση ρουτίνας. Στην περίπτωση που δεν γίνει η αιμοληψία στις εγκαταστάσεις της Μικροδιαγνωστικής, το αίμα θα πρέπει να συλλεχθεί σε φιαλίδιο γενικής αίματος με EDTA 10ml

Συνθήκες μεταφοράς: Το φιαλίδιο με το αίμα διατηρείται σε θερμοκρασία ψυγείου (συντήρηση) και μετά την λήψη του συστήνεται να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Μικροδιαγνωστικής το ταχύτερο δυνατόν.

Τύπος Καρκίνου:

Καρκίνος Πνεύμονα (Μη μικροκυτταρικός)

Αναμονή για Αποτελέσματα:

2 εβδομάδες

Συχνές Ερωτήσεις

  1. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η λήψη βιοψίας είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.
  2. Μετά την χορήγηση στοχευμένης θεραπείας ο καρκίνος μπορεί να εμφανίσει ανθεκτικότητα λόγω εμφάνισης συγκεκριμένων μεταλλάξεων κατά την πρόοδο της θεραπείας.

Σε κάθε περίπτωση ο Ογκολόγος θα πρέπει να γνωρίζει το μοριακό προφίλ του καρκίνου, με άλλα λόγια την μοριακή υπογραφή του, βάση των οποίων θα αποφασίσει για την βέλτιστη επιλογή θεραπείας.

Με το HaemArray Lung επικεντρωνόμαστε στο γονίδιο EGFR και στις μεταλλάξεις που φέρει το εξώνιο 20 (Τ790Μ), εξώνιο 19 deletions, εξώνιο 21 L858R που εμφανίζουν στατιστικά συχνότερα γενετική αστάθεια στον μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα και σχετίζονται με την ανταπόκριση σε στοχευμένη θεραπεία με αναστολείς της κινάσης της τυροσίνης (TKI).

Λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος (~10 ml), όπως σε μια αιματολογική εξέταση ρουτίνας. Στην περίπτωση που δεν γίνει η αιμοληψία στις εγκαταστάσεις της Μικροδιαγνωστικής, το αίμα θα πρέπει να συλλεχθεί σε φιαλίδιο γενικής αίματος με EDTA 10ml

Συνθήκες μεταφοράς: Το φιαλίδιο με το αίμα διατηρείται σε θερμοκρασία ψυγείου (συντήρηση) και μετά την λήψη του συστήνεται να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Μικροδιαγνωστικής το ταχύτερο δυνατόν.

 Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας. Επίσης θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εύκολα και γρήγορα το Έντυπο Συγκατάθεσης.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2310 23 22 72 και θα αναλάβουμε άμεσα να σας εξυπηρετήσουμε για την γρήγορη μεταφορά του δείγματος στο εργαστήριό μας

Κατά την επίσκεψή σας στο εργαστήριο, με τραπεζική κάρτα, τραπεζική κατάθεση, ή Online διατραπεζική κατάθεση

Ένα από τα πρωταρχικά μελήματα της Μικροδιαγνωστικής είναι η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και η αυστηρή τήρηση των συνθηκών προστασίας του γενετικού σας υλικού και των ιατρικών αποτελεσμάτων.

Σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) εξασφαλίζουμε πως οποιαδήποτε εξέταση διενεργηθεί γίνεται με την δική σας γνώση και συναίνεση και δεν κοινοποιούμε αποτελέσματα τηλεφωνικά.

Θέλω να κλείσω Ραντεβού για το PulmonArray Panel

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία, πατήστε Αποστολή και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα


Νέα / Άρθρα

Το IMMUNOSCORE περιλαμβάνεται στις Οδηγίες Κλινικής Πρακτικής ESMO 2020

Άρθρο

Η Μικροδιαγνωστική-Χατζημπούγιας ΕΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως το τεστ IMMUNOSCORE περιλαμβάνεται στις Οδηγίες Κλινικής Πρακτικής ESMO…

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart