ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 88, 54622 E-mail pathology@microdiagnostics.gr Τ. 2310 232 272 F. 2310 236 279
HeamArray Prostate
Καρκίνος Προστάτη

Επιλέγω να κάνω το HeamArray Prostate

Με το HaemArray Prostate επικεντρωνόμαστε στα γονίδια BRCA1 & BRCA2, των οποίων οι μεταλλάξεις έχουν συνδεθεί άρρηκτα με την εμφάνιση του κληρονομούμενου καρκίνου του προστάτη, των ωοθηκών, του μαστού, καθώς και του παγκρέατος.

Το HaemArray Prostate αναλύει επιπλέον 13 γονίδια (ATM, BARD1, BRIP1, CDK12, CHEK2, FANCD2, MRE11, NBN, PALB2, PPP2R2A, RAD51B, RAD54L, TP53) προσφέροντας έτσι μια ολοκληρωμένη άποψη για το βαθμό γενετικής προδιάθεσης εμφάνισης των παρακάτω καρκίνων: προστάτη, μαστού, ωοθηκών, παγκρέατος.

Συμβουλευτείτε τον Ογκολόγο σας για την βέλτιστη για εσάς επιλογή και εξατομίκευση.

Οι γενετικές εξετάσεις είναι μια προσωπική απόφαση που λαμβάνεται για διάφορους λόγους. Είναι επίσης μια πολύπλοκη απόφαση που λαμβάνεται καλύτερα μετά από συνομιλίες με την οικογένειά σας, την ομάδα φροντίδας υγείας και τον γενετικό σύμβουλο.

Η ASCO συνιστά να γίνονται οι γενετικές εξετάσεις στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Το προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό καρκίνου αποτελεί ένδειξη για μια γενετική (κληρονομική) αιτία του καρκίνου.
 1. Ο έλεγχος θα δείξει ξεκάθαρα μια συγκεκριμένη γενετική αλλαγή.
 1. Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν στη διάγνωση ή τη διαχείριση μιας πάθησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να μειώσετε τον κίνδυνο. Τα βήματα μπορεί να περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση, φαρμακευτική αγωγή, συχνή εξέταση ή αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Ποια είναι η κλινική χρησιμότητα της εξέτασης HeamArray Prostate?

Μεταλλάξεις στα ογκοκατασταλτικά γονίδια BRCA1 & BRCA2, ATM, BARD1, BRIP1, CDK12, CHEK2, FANCD2, MRE11, NBN, PALB2, PPP2R2A, RAD51B, RAD54L, TP53 αντιπροσωπεύουν μεγάλο αριθμό από περιστατικά κληρονομούμενων καρκίνων.

Το HaemArray Prostate αναπτύχθηκε ως μέθοδος εντοπισμού γενετικών μεταλλάξεων που σχετίζονται με τους κληρονομικούς καρκίνους του προστάτη, των ωοθηκών, αλλά και του μαστού, και του παγκρέατος.

Στόχος η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση στα αρχικά και περισσότερο ιάσιμα στάδια εξέλιξης της νόσου.

Τι δείγμα χρειάζεται και πως διενεργείται το HeamArray Prostate στην Μικροδιαγνωστική;

Λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος (~10 ml), όπως σε μια αιματολογική εξέταση ρουτίνας. Στην περίπτωση που δεν γίνει η αιμοληψία στις εγκαταστάσεις της Μικροδιαγνωστικής, το αίμα θα πρέπει να συλλεχθεί σε φιαλίδιο γενικής αίματος με EDTA 10ml

Συνθήκες μεταφοράς: Το φιαλίδιο με το αίμα διατηρείται σε θερμοκρασία ψυγείου (συντήρηση) και μετά την λήψη του συστήνεται να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Μικροδιαγνωστικής το ταχύτερο δυνατόν.

Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας. Επίσης θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εύκολα και γρήγορα το Έντυπο Συγκατάθεσης.

Ποιες θεραπείες υφίστανται για τον καρκίνο του προστάτη;

Αναλόγως με την περίπτωση, υπάρχουν διάφορες θεραπευτικές επιλογές, καθεμιά από τις οποίες έχει οφέλη, κινδύνους και αντενδείξεις. Οι θεραπείες αυτές είναι:

 • Ενεργητική παρακολούθηση
 • Χειρουργική επέμβαση (ριζική προστατεκτομή)
 • Ακτινοθεραπεία (εξωτερική ή βραχυθεραπεία)
 • Κρυοθεραπεία (κρυοχειρουργική)
 • Ορμονική θεραπεία
 • Χημειοθεραπεία
 • Θεραπείες για τις οστικές μεταστάσεις
 • Εμβολιασμός
 • Θεραπεία με υψηλής συχνότητας υπερήχους

Τύπος Καρκίνου:

Καρκίνος Προστάτη

Αναμονή για Αποτελέσματα:

έως 2 εβδομάδες*

*Στην περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον εμπλουτισμός του δείγματος, για την διασφάλιση αξιόπιστου αποτελέσματος, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα

Συχνές Ερωτήσεις

Σύμφωνα με αναφορές του NCCN (National Comprehensive Cancer Network), ασθενείς με διηθητικό καρκίνο των ωοθηκών (ορώδη, μη βλεννώδη καρκινώματα, υψηλού βαθμού κακοηθείας) που φέρει μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA1 & BRCA2, εμφανίζουν βελτιωμένη πρόγνωση και ανταπόκριση στην χημειοθεραπεία, σε σχέση με ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο ωοθηκών χωρίς μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA1 & BRCA2.

Πιο συγκεκριμένα αυτοί οι ασθενείς εμφανίζουν:

 • μεγαλύτερα ποσοστά 5ετούς επιβίωσης
 • μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης χωρίς εμφάνιση υποτροπής (Progression Free Survival)
 • καλύτερη ανταπόκριση στην χημειοθεραπεία, σε σχέση με ασθενείς με καρκίνο ωοθηκών χωρίς μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA1 & BRCA2

Το HaemArray Prostate αναπτύχθηκε και ως μέθοδος εντοπισμού γενετικών μεταλλάξεων που σχετίζονται με τους κληρονομικούς καρκίνους του προστάτη, των ωοθηκών, αλλά και του μαστού και του παγκρέατος.

Στόχος η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση στα αρχικά και περισσότερο ιάσιμα στάδια εξέλιξης της νόσου.

Λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος (~10 ml), όπως σε μια αιματολογική εξέταση ρουτίνας. Στην περίπτωση που δεν γίνει η αιμοληψία στις εγκαταστάσεις της Μικροδιαγνωστικής, το αίμα θα πρέπει να συλλεχθεί σε φιαλίδιο γενικής αίματος με EDTA 10ml

Συνθήκες μεταφοράς: Το φιαλίδιο με το αίμα διατηρείται σε θερμοκρασία ψυγείου (συντήρηση) και μετά την λήψη του συστήνεται να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Μικροδιαγνωστικής το ταχύτερο δυνατόν.

Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας. Επίσης θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εύκολα και γρήγορα το Έντυπο Συγκατάθεσης.

Με τραπεζική κατάθεση, με χρήση τραπεζικής κάρτας ή με online διατραπεζική κατάθεση

Ένα από τα πρωταρχικά μελήματα της Μικροδιαγνωστικής είναι η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και η αυστηρή τήρηση των συνθηκών προστασίας του γενετικού σας υλικού και των ιατρικών αποτελεσμάτων.

Σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) εξασφαλίζουμε πως οποιαδήποτε εξέταση διενεργηθεί γίνεται με την δική σας γνώση και συναίνεση και δεν κοινοποιούμε αποτελέσματα τηλεφωνικά.

Θέλω να κλείσω Ραντεβού για το HaemArray Prostate

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία, πατήστε Αποστολή και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα


  Νέα / Άρθρα

  Το IMMUNOSCORE περιλαμβάνεται στις Οδηγίες Κλινικής Πρακτικής ESMO 2020

  Άρθρο

  Η Μικροδιαγνωστική-Χατζημπούγιας ΕΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως το τεστ IMMUNOSCORE περιλαμβάνεται στις Οδηγίες Κλινικής Πρακτικής ESMO…

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart