ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 88, 54622 E-mail pathology@microdiagnostics.gr Τ. 2310 232 272 F. 2310 236 279

Select MDx TEST

Στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τον καρκίνο του προστάτη

1_ Τι είναι το PSA;

Το προστατικό αντιγόνο (PSA) είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από τα αυλικά κύτταρα των αδένων του προστάτη και ανιχνεύεται στο περιφερικό αίμα.

2_ Τι σημαίνει ο υψηλός δείκτης PSA;

Ένα υψηλό επίπεδο PSA δεν σημαίνει απαραίτητα καρκίνο. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που προκαλούν αυτή την ανύψωση, οι οποίοι δεν σχετίζονται με αυτή την ασθένεια, όπως η φλεγμονή του προστάτη ή η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη (BPH). Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να διερευνηθεί περαιτέρω ένα αυξημένο επίπεδο PSA για να διασφαλιστεί ότι αποκλείεται η κακοήθεια.

3_ Ποια είναι η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη;

1 στους 6 άντρες θα αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη κατά τη διάρκεια της ζωής τους. 140,000 άνδρες, στο δυτικό κόσμο, χάνουν κάθε χρόνο τη μάχη με τον καρκίνο του προστάτη. Όταν ο καρκίνος περιορίζεται στον προστάτη, το σχετικό ποσοστό 5ετούς επιβίωσης είναι σχεδόν 100%. Όταν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί, το 5ετές ποσοστό επιβίωσης είναι μόλις 29%.

4_ Πού εντοπίζεται το πρόβλημα;

Η βιοψία προστάτη διά βελόνης είναι η κύρια μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη. Αυτή η μέθοδος είναι επεμβατική και περιστασιακά επώδυνη, ενώ μπορεί να έχει αρνητικές επιπλοκές, όπως αιμορραγία από το ορθό ή λοίμωξη. Δυστυχώς, η βιοψία καθαυτή δεν οδηγεί πάντοτε σε ασφαλή συμπεράσματα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση της ανίχνευσης κλινικά σημαντικού καρκίνου.

5_ Υπάρχει λύση;

Ναι. Μια νέα γενιά μη επεμβατικού τεστ για τον καρκίνου του προστάτη με πολύ υψηλότερο ποσοστό ακρίβειας στην ανίχνευση κλινικά σημαντικού καρκίνου του προστάτη, το SelectMDx TEST.

6_ Τι είναι το SelectMDx;

Το SelectMDx είναι μια μη επεμβατική μέθοδος υγρής βιοψίας για την αξιολόγηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη. Πρόκειται για ένα καινοτόμο εργαλείο διάγνωσης, που βοηθά στην έγκαιρη αναγνώριση των ανδρών που υπόκεινται σε αυξημένο κίνδυνο επιθετικού, δυνητικά θανατηφόρου καρκίνου του προστάτη, και οι οποίοι δύναται να έχουν μεγαλύτερο όφελος από την διενέργεια βιοψίας και την έγκαιρη διάγνωση.

7_ Ποιος είναι ο αλγόριθμος που προτείνεται;

8_ Πού μπορώ να κάνω το SelectMDx Test;

Η διαδικασία συλλογής των ούρων είναι απλή και πραγματοποιείται κατά την επίσκεψή σας στον ουρολόγο σας, ο οποίος κατέχει το SelectMDx Kit συλλογής ούρων στο ιατρείο του. Η Μικροδιαγνωστική λαμβάνει το δείγμα και εγγυάται γρήγορη κι αξιόπιστη ανάλυση.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΕΣΤ

Το SelectMDx Test είναι εγκεκριμένο και πιστοποιημένο διαγνωστικό τεστ CE IVD

Η Μικροδιαγνωστική αποτελεί συνεργάτη της MDxHealth στην Ελλάδα.

Συχνές Ερωτήσεις

Η διαδικασία συλλογής των ούρων είναι απλή και πραγματοποιείται κατά την επίσκεψή σας στον ουρολόγο σας, ο οποίος κατέχει το SelectMDx Kit συλλογής ούρων στο ιατρείο του. Η Μικροδιαγνωστική λαμβάνει το δείγμα και εγγυάται γρήγορη κι αξιόπιστη ανάλυση.

Αναλαμβάνουμε εμείς την μεταφορά του δείγματος στο εργαστήριο, από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδος κι αν βρίσκεστε. Απλά καλέστε μας στο 2310 23 22 72 και θα ενημερώστε μας

Απμακρυσμένα, με τραπεζική κατάθεση, μέσω Online διατραπεζικής κατάθεσης ή κατά την επίσκεψή σας στο εργαστήριο

Ένα από τα πρωταρχικά μελήματα της Μικροδιαγνωστικής είναι η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και η αυστηρή τήρηση των συνθηκών προστασίας του γενετικού σας υλικού και των ιατρικών αποτελεσμάτων.

Σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) εξασφαλίζουμε πως οποιαδήποτε εξέταση διενεργηθεί γίνεται με την δική σας γνώση και συναίνεση και δεν ανακοινώνονται τηλεφωνικά αποτελέσματα ιατρικών εξετάσεων

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart