ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 88, 54622 E-mail pathology@microdiagnostics.gr Τ. 2310 232 272 F. 2310 236 279
SomArray Prostate
Καρκίνος Προστάτη

Επιλέγω να κάνω το SomArray Prostate 

Με το SomArray Prostate επικεντρωνόμαστε στα 12 γονίδια και 4 πρωτεΐνες που εμφανίζουν στατιστικά συχνότερα γενετική αστάθεια στον καρκίνο του προστάτη.

Συμβουλευτείτε τον Ογκολόγο σας για την βέλτιστη για εσάς επιλογή και εξατομίκευση. Υπάρχει η δυνατότητα της περαιτέρω εξατομίκευσης των εξετάσεων.

Στην περίπτωση που το δείγμα σας δεν βρίσκεται ήδη στο αρχείο της Μικροδιαγνωστικής. Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας. Επίσης θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εύκολα και γρήγορα το Έντυπο Συγκατάθεσης.

Το πλήθος και το είδος των μεταλλάξεων που εξετάζονται, ενημερώνεται μέσα από μια δυναμική διαδικασία σύμφωνα με τις τρέχουσες επιστημονικές έρευνες. Θα πρέπει επομένως να αναγνωριστεί ότι υπάρχει η πιθανότητα η λίστα των γονιδίων στη φόρμα παραγγελίας να έχει μεταβληθεί (γονίδια που προστίθενται ή αφαιρούνται) κατά την ανάλυση του δείγματος στο εργαστήριο.

Ποια είναι η κλινική χρησιμότητα της εξέτασης SomArray Prostate?

Με την ανάλυση πολλών γονιδίων και πρωτεϊνών ταυτόχρονα, η εν λόγω εξέταση προσφέρει ένα αναλυτικό μοριακό προφίλ του καρκίνου του προστάτη, βάση του οποίου ο Ογκολόγος σας θα επιλέξει την βέλτιστη θεραπεία για εσάς εξατομικευμένα.

Οι ενδείξεις για την διενέργεια του SomArray Prostate είναι:

 • Εκτίμηση της πιθανότητας ο ασθενής να φέρει μεταλλάξεις σε γονίδια που σχετίζονται με το σύνδρομο Lynch. Ασθενείς με σύνδρομο Lynch έχουν αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης κληρονομούμενων μορφών καρκίνου όπως μαστού, ωοθηκών, προστάτη, παγκρέατος, παχέος εντέρου, ενδομητρίου, ήπατος, νεφρού, χοληφόρων πόρων.
 • Χαμηλού ρίσκου ασθενής με εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη που έχει οικογενειακό ιστορικό προστατικού καρκίνου ή ιστολογική εξέταση με ενδεικτική μορφολογία του καρκίνου για το τεστ (ενδοπορικό κακρίνωμα/intraductal carcinoma)
 • Ενδιαμέσου ρίσκου ασθενής με εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη που έχει οικογενειακό ιστορικό προστατικού καρκίνου ή ιστολογική εξέταση με ενδεικτική μορφολογία του καρκίνου για το τεστ (ενδοπορικό κακρίνωμα/intraductal carcinoma)
 • Υψηλού ή πολύ υψηλού ρίσκου ασθενής με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη.

Τι δείγμα χρειάζεται και πως διενεργείται το SomArray Prostate στην Μικροδιαγνωστική;

Το SomArray Prostate πραγματοποιείται, στο υλικό βιοψίας (κύβος παραφίνης) ή στο υλικό της ριζικής προστατεκτομής (κύβος παραφίνης) που έγινε η ιστολογική σας εξέταση.

 Στην περίπτωση που το δείγμα σας δεν βρίσκεται ήδη στο αρχείο της Μικροδιαγνωστικής, Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας. Επίσης θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εύκολα και γρήγορα το Έντυπο Συγκατάθεσης.

One touch προσέγγιση – Στρατηγική διαχείριση του δείγματος, Εξοικονόμηση χρόνου

Στο πλήρως καθετοποιημένο μας Εργαστήριο, χειριζόμαστε το δείγμα σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την άσκοπη σπατάλη του:

 • Ο κύβος παραφίνης τοποθετείται αν είναι εφικτό μία φορά στον μικροτόμο για την λήψη τομών ιστού, από έμπειρους ιστοτεχνολόγους.
 • Οι τομές ιστού αποκτώνται διαδοχικά με τέτοιο τρόπο για την εξασφάλιση διάγνωσης και διενέργειας Ανοσοϊστοχημείας αν απαιτηθεί.
 • Διασφάλιση διατήρησης τομών ιστού για περαιτέρω μοριακές εξετάσεις.
 • Οι παθολογοανατόμοι εκτελούν μικροδιατομή, προς εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ποσότητας καρκινικών κυττάρων, αφαιρώντας όλα τα άλλα νεκρωτικά κύτταρα ή  φυσιολογικό ιστό, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
 • Άμεσα ο μοριακός βιολόγος επεξεργάζεται τον ιστό σε ένα πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον, με αλληλούχιση τελευταίας γενιάς (NGS) ή αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης πραγματικού χρόνου (Real-time PCR) για τον εντοπισμό των μεταλλάξεων στα γονίδια που μας ενδιαφέρουν.

Ποιες θεραπείες υφίστανται για τον καρκίνο του προστάτη;

Αναλόγως με την περίπτωση, υπάρχουν διάφορες θεραπευτικές επιλογές, καθεμιά από τις οποίες έχει οφέλη, κινδύνους και αντενδείξεις. Οι θεραπείες αυτές είναι:

 • Ενεργητική παρακολούθηση
 • Χειρουργική επέμβαση (ριζική προστατεκτομή)
 • Ακτινοθεραπεία (εξωτερική ή βραχυθεραπεία)
 • Κρυοθεραπεία (κρυοχειρουργική)
 • Ορμονική θεραπεία
 • Χημειοθεραπεία
 • Θεραπείες για τις οστικές μεταστάσεις
 • Εμβολιασμός
 • Θεραπεία με υψηλής συχνότητας υπερήχους

Τύπος Καρκίνου:

Καρκίνος Προστάτη

Αναμονή για Αποτελέσματα:

2 εβδομάδες*

*Στην περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον εμπλουτισμός του δείγματος, για την διασφάλιση αξιόπιστου αποτελέσματος, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα

Συχνές Ερωτήσεις

Οι ενδείξεις για την διενέργεια του SomArray Prostate είναι:

 • Εκτίμηση της πιθανότητας ο άνδρας να φέρει μεταλλάξεις σε γονίδια που σχετίζονται με το σύνδρομο Lynch. Ασθενείς με σύνδρομο Lynch έχουν αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης κληρονομούμενων μορφών καρκίνου όπως μαστού, ωοθηκών, προστάτη, παγκρέατος, παχέος εντέρου, ενδομητρίου, ήπατος, νεφρού, χοληφόρων πόρων.
 • Χαμηλού ρίσκου ασθενής με εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη που έχει οικογενειακό ιστορικό προστατικού καρκίνου ή ιστολογική εξέταση με ενδεικτική μορφολογία του καρκίνου για το τεστ (ενδοπορικό κακρίνωμα/intraductal carcinoma)
 • Ενδιαμέσου ρίσκου ασθενής με εντοπισμένο καρκίνο του προστάτη που έχει οικογενειακό ιστορικό προστατικού καρκίνου ή ιστολογική εξέταση με ενδεικτική μορφολογία του καρκίνου για το τεστ (ενδοπορικό κακρίνωμα/intraductal carcinoma)
 • Υψηλού ή πολύ υψηλού ρίσκου ασθενής με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη.

Το SomArray Prostate πραγματοποιείται στο υλικό βιοψίας (κύβος παραφίνης) ή στο υλικό της ριζικής προστατεκτομής (κύβος παραφίνης) που έγινε η ιστολογική σας εξέταση.

Στην περίπτωση που το δείγμα σας δεν βρίσκεται ήδη στο αρχείο της Μικροδιαγνωστικής. Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας. Επίσης θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εύκολα και γρήγορα το Έντυπο Συγκατάθεσης.

Με τραπεζική κατάθεση, με χρήση τραπεζικής κάρτας ή με online διατραπεζική κατάθεση

Ένα από τα πρωταρχικά μελήματα της Μικροδιαγνωστικής είναι η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και η αυστηρή τήρηση των συνθηκών προστασίας του γενετικού σας υλικού και των ιατρικών αποτελεσμάτων.

Σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) εξασφαλίζουμε πως οποιαδήποτε εξέταση διενεργηθεί γίνεται με την δική σας γνώση και συναίνεση και δεν κοινοποιούμε αποτελέσματα τηλεφωνικά.

Θέλω να κλείσω Ραντεβού για το SomArray Prostate

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία, πατήστε Αποστολή και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα


  Νέα / Άρθρα

  Το IMMUNOSCORE περιλαμβάνεται στις Οδηγίες Κλινικής Πρακτικής ESMO 2020

  Άρθρο

  Η Μικροδιαγνωστική-Χατζημπούγιας ΕΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως το τεστ IMMUNOSCORE περιλαμβάνεται στις Οδηγίες Κλινικής Πρακτικής ESMO…

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart