ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 88, 54622 E-mail pathology@microdiagnostics.gr Τ. 2310 232 272 F. 2310 236 279
HRD Score (Ανεπάρκεια Ομόλογου Ανασυνδυασμού)
Καρκίνος Ωοθηκών

Επιλέγω το HRD Score

Η ανεπάρκεια ομόλογου ανασυνδυασμού (HRD – Homologous Recombination Deficiency) ορίζεται ως η αδυναμία ενός κυττάρου να επιδιορθώσει τμήματα του DNA του που έχουν υποστεί βλάβες, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό επίκτητων θραύσεων στα χρωμοσώματα (chromosome breaks).

Το HRD score είναι μια προσέγγιση μοριακής ανάλυσης για τη μέτρηση του κυτταρικού ρυθμού απόκτησης των χρωμοσωμικών θραύσεων με τη χρήση συγκεκριμένων ποσοτικών προτύπων (Loss of Heterozygosity –LOH, Telomaric Allelic Imbalance –TAI, Large Scale Transition –LST).

Ποια είναι η κλινική χρησιμότητα της εξέτασης HDR Score?

Ο έλεγχος HRD (δηλαδή της γονιδιωματικής αστάθειας) μπορεί να αυξήσει τον
αριθμό των επιλέξιμων ασθενών, επιπλέον εκείνων που φέρουν
μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA, που δύναται να λάβουν στοχεύουσα θεραπεία.

Οι όγκοι με αυξημένες τιμές HRD (θετικό HRD score) έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο ευαίσθητοι σε σχήματα πλατίνας καθώς και σε αναστολείς πολυμεράσης της (πολυ-ADP) ριβόζης (PARP inhibitors).

NCCN guidelines: Ovarian cancer. V1.2020

Τι δείγμα χρειάζεται και πως διενεργείται το HRD Score στην Μικροδιαγνωστική;

Η εξέταση πραγματοποιείται στο υλικό βιοψίας ή ογκεκτομής (κύβος παραφίνης) που έγινε η ιστολογική σας εξέταση.

Στην περίπτωση που το δείγμα σας δεν βρίσκεται ήδη στο αρχείο της Μικροδιαγνωστικής, Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας. Επίσης θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εύκολα και γρήγορα το Έντυπο Συγκατάθεσης.

One touch προσέγγιση – Στρατηγική διαχείριση του δείγματος, Εξοικονόμηση χρόνου

Στο πλήρως καθετοποιημένο μας Εργαστήριο, χειριζόμαστε το δείγμα σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την άσκοπη σπατάλη του:

 • Ο κύβος παραφίνης τοποθετείται αν είναι εφικτό μία φορά στον μικροτόμο για την λήψη τομών ιστού, από έμπειρους ιστοτεχνολόγους.
 • Οι τομές ιστού αποκτώνται διαδοχικά με τέτοιο τρόπο για την εξασφάλιση διάγνωσης και διενέργειας Ανοσοϊστοχημείας αν απαιτηθεί.
 • Διασφάλιση διατήρησης τομών ιστού για περαιτέρω μοριακές εξετάσεις.
 • Οι παθολογοανατόμοι εκτελούν μικροδιατομή, προς εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ποσότητας καρκινικών κυττάρων, αφαιρώντας όλα τα άλλα νεκρωτικά κύτταρα ή  φυσιολογικό ιστό, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
 • Άμεσα ο μοριακός βιολόγος επεξεργάζεται τον ιστό σε ένα πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον, με αλληλούχιση τελευταίας γενιάς (NGS)

Τύπος Καρκίνου:

Ωοθηκών

Αναμονή για Αποτελέσματα:

2 εβδομάδες*

*Σε περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον εμπλουτισμός του δείγματος θα σας ενημερώσουμε άμεσα

Συχνές Ερωτήσεις

Ο έλεγχος HRD (δηλαδή της γονιδιωματικής αστάθειας) μπορεί να αυξήσει τον
αριθμό των επιλέξιμων ασθενών που δύναται να λάβουν στοχεύουσα θεραπεία, επιπλέον εκείνων που φέρουν μεταλλάξεις στα γονίδια BRCA,

Οι όγκοι με αυξημένες τιμές HRD (θετικό HRD score) έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο ευαίσθητοι σε σχήματα πλατίνας καθώς και σε αναστολείς πολυμεράσης της (πολυ-ADP) ριβόζης (PARP inhibitors).

NCCN guidelines: Ovarian cancer. V1.2020

Η εξέταση πραγματοποιείται στο υλικό βιοψίας ή ογκεκτομής (κύβος παραφίνης) που έγινε η ιστολογική σας εξέταση. Στην περίπτωση που το δείγμα σας δεν βρίσκεται ήδη στο αρχείο της Μικροδιαγνωστικής, Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας. Επίσης θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εύκολα και γρήγορα το Έντυπο Συγκατάθεσης.

Η ομάδα μας θα αναλάβει την γρήγορη και ασφαλή μεταφορά του δείγματος στο εργαστήριό μας, ενημερώστε μας στο τηλ. 2310 232 272

Κατά την επίσκεψή σας στο εργαστήριο, με τραπεζική κάρτα, τραπεζική κατάθεση ή online διατραπεζική συναλλαγή

Ένα από τα πρωταρχικά μελήματα της Μικροδιαγνωστικής είναι η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και η αυστηρή τήρηση των συνθηκών προστασίας του γενετικού σας υλικού και των ιατρικών αποτελεσμάτων.

Σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) εξασφαλίζουμε πως οποιαδήποτε εξέταση διενεργηθεί γίνεται με την δική σας γνώση και συναίνεση και δεν κοινοποιούμε αποτελέσματα τηλεφωνικά.

Θέλω να κλείσω Ραντεβού για το HRD score

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία, πατήστε Αποστολή και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα για την διενέργεια της εξέτασης


  Νέα / Άρθρα

  Το IMMUNOSCORE περιλαμβάνεται στις Οδηγίες Κλινικής Πρακτικής ESMO 2020

  Άρθρο

  Η Μικροδιαγνωστική-Χατζημπούγιας ΕΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως το τεστ IMMUNOSCORE περιλαμβάνεται στις Οδηγίες Κλινικής Πρακτικής ESMO…

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart