ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 88, 54622 E-mail pathology@microdiagnostics.gr Τ. 2310 232 272 F. 2310 236 279
C.L.AR.I.F.Y.
Όγκοι Μαλακών Ιστών & Οστών

Τι είναι

Με το C.L.AR.I.F.Y. προσφέρουμε την πληρέστερη μοριακή υπογραφή που αφορά τον έλεγχο 248 αναδιατάξεων σε 75 γονίδια που σχετίζονται με σαρκώματα με τη μέθοδο NGS (Next Generation Sequencing).

Λίστα γονιδίων:
ACTB-GLI1, COL1A1-PDGFB, ETV6-NTRK3, EWSR1-ETV4, EWSR1-PBX1, FUS-ATF1, HEY1-NCOA2,

OMD-USP6, PPFIBP1-ALK, TAF15-NR4A3, TPM3-ALK, ASPSCR1-TFE3, COL1A1-USP6, EWSR1-ATF1, EWSR1-FEV, EWSR1-SMARCA5, FUS-CREB3L1, HMGA2-LPP, PAX3-FOXO1, PRKAR1A-ALK, TCF12-NR4A3
TPM3-NTRK1, CDH11-USP6, COL1A2-PLAG1, EWSR1-CREB1, EWSR1-FLI1, EWSR1-SP3, FUS-CREB3L2
HMGA2-NFIB, PAX3-NCOA1, SFPQ-TFE3, TFG-ALK, TPM4-ALK, CIC-DUX4, CTNNB1-PLAG1,

EWSR1-DDIT3, EWSR1-NFATC2, EWSR1-YY1, FUS-DDIT3, JAZF1-SUZ12, PAX3-NCOA2, SS18L1-SSX1
TFG-NR4A3, ZC3H7B-BCOR, CLTC-ALK, EML4-ALK, EWSR1-ERG, EWSR1-NR4A3, EWSR1-ZNF444
FUS-ERG, MBTD1-CXorf67, PAX7-FOXO1, SS18-SSX1, TFG-ROS1, CNBP-USP6, EPC1-PHF1,

EWSR1-ETV1, EWSR1-PATZ1, FN1-ALK, FUS-FEV, MEAF6-PHF1, PPFIBP1-ALK, SS18-SSX4, THRAP3-USP6

Στην περίπτωση που το δείγμα σας δεν βρίσκεται ήδη στο αρχείο της Μικροδιαγνωστικής Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας. Επίσης θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εύκολα και γρήγορα το Έντυπο Συγκατάθεσης.

Κλινική Χρησιμότητα

Η λεπτομερής ανίχνευση των γονιδίων και η επακόλουθη αναγνώριση των γονιδιακών ανωμαλιών (αναδιατάξεων) μπορεί να είναι χρήσιμη για τη διάγνωση, την υποταξινόμηση της νόσου και τον καθορισμό της θεραπείας. Σε σύγκριση με την τεχνική FISH, η μοριακή ανίχνευση αναδιατάξεων στο σάρκωμα με αλληλούχιση τελευταίας γενιάς (NGS), απαιτεί κατανάλωση λιγότερου δείγματος ιστού και δύναται να ελέγχει ταυτόχρονα πολλούς διαφορετικούς γενετικούς τόπους. Συνιστά επομένως μια πολύ ευρύτερη και πιο οικονομική εξέταση.

Συμβουλευτείτε τον Ογκολόγο σας για την βέλτιστη για εσάς επιλογή και εξατομίκευση.

ONE TOUCH – Στρατηγική διαχείριση του δείγματος, Εξοικονόμηση χρόνου

Στο πλήρως καθετοποιημένο μας Εργαστήριο, χειριζόμαστε το δείγμα σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την άσκοπη σπατάλη του:

 • Ο κύβος παραφίνης τοποθετείται αν είναι εφικτό μία φορά στον μικροτόμο για την λήψη τομών ιστού, από έμπειρους ιστοτεχνολόγους.
 • Οι τομές ιστού αποκτώνται διαδοχικά με τέτοιο τρόπο για την εξασφάλιση διάγνωσης και διενέργειας Ανοσοϊστοχημείας αν απαιτηθεί.
 • Διασφάλιση διατήρησης τομών ιστού για περαιτέρω μοριακές εξετάσεις.
 • Οι παθολογοανατόμοι εκτελούν μικροδιατομή, προς εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ποσότητας καρκινικών κυττάρων, αφαιρώντας όλα τα άλλα νεκρωτικά κύτταρα ή  φυσιολογικό ιστό, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
 • Άμεσα ο μοριακός βιολόγος επεξεργάζεται τον ιστό σε ένα πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον, με αλληλούχιση τελευταίας γενιάς (NGS) ή αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης πραγματικού χρόνου (Real-time PCR) για τον εντοπισμό των μεταλλάξεων στα γονίδια που μας ενδιαφέρουν.

Τύπος Καρκίνου:

Όγκοι μαλακών ιστών & Οστών (σάρκωμα)

Αναμονή για Αποτελέσματα:

έως 2 εβδομάδες*

*Σε περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον εμπλουτισμός του δείγματος θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα

Συχνές Ερωτήσεις

Η λεπτομερής ανίχνευση των γονιδίων και η επακόλουθη αναγνώριση των γονιδιακών ανωμαλιών (αναδιατάξεων) μπορεί να είναι χρήσιμη για τη διάγνωση, την υποταξινόμηση της νόσου και τον καθορισμό της θεραπείας. Σε σύγκριση με την τεχνική FISH, η μοριακή ανίχνευση αναδιατάξεων στο σάρκωμα με αλληλούχιση τελευταίας γενιάς (NGS), απαιτεί κατανάλωση λιγότερου δείγματος ιστού και δύναται να ελέγχει ταυτόχρονα πολλούς διαφορετικούς γενετικούς τόπους. Συνιστά επομένως μια πολύ ευρύτερη και πιο οικονομική εξέταση.

Η εξέταση πραγματοποιείται στο υλικό βιοψίας ή ογκεκτομής (κύβος παραφίνης) που έγινε η ιστολογική σας εξέταση.

Στην περίπτωση που το δείγμα σας δεν βρίσκεται ήδη στο αρχείο της Μικροδιαγνωστικής. Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας. Επίσης θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εύκολα και γρήγορα το Έντυπο Συγκατάθεσης.

Κατά την επίσκεψή σας στο εργαστήριο, με τραπεζική κάρτα, τραπεζική κατάθεση ή με Online Διατραπεζική κατάθεση

Ένα από τα πρωταρχικά μελήματα της Μικροδιαγνωστικής είναι η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και η αυστηρή τήρηση των συνθηκών προστασίας του γενετικού σας υλικού και των ιατρικών αποτελεσμάτων.

Σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) εξασφαλίζουμε πως οποιαδήποτε εξέταση διενεργηθεί γίνεται με την δική σας γνώση και συναίνεση και δεν κοινοποιούμε αποτελέσματα τηλεφωνικά.

Θέλω ενημέρωση για το C.L.AR.I.F.Y.

Συμπληρώστε τα κάτωθι στοχεία, πατήστε «Αποστολή» και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας


  Νέα / Άρθρα

  Το IMMUNOSCORE περιλαμβάνεται στις Οδηγίες Κλινικής Πρακτικής ESMO 2020

  Άρθρο

  Η Μικροδιαγνωστική-Χατζημπούγιας ΕΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως το τεστ IMMUNOSCORE περιλαμβάνεται στις Οδηγίες Κλινικής Πρακτικής ESMO…

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart