ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 88, 54622 E-mail pathology@microdiagnostics.gr Τ. 2310 232 272 F. 2310 236 279

Γαρυφαλιά Καρπόνη

Μοριακός Βιολόγος

Η Γαρυφαλιά Καρπόνη είναι Μοριακή Βιολόγος-Γενετίστρια (Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, ΔΠΘ), διδάκτωρ Ιατρικής Γενετικής (Τμήμα Ιατρικής, ΔΠΘ) και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Βιοπληροφορική και Νευροπληροφορική (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο).

Ασχολήθηκε ερευνητικά με τη γονιδιακή θεραπεία για περισσότερα από 12 χρόνια, συμμετέχοντας ενεργά σε προκλινικές και κλινικές μελέτες γονιδιακής θεραπείας για τη θαλασσαιμία και το γλοιοβλάστωμα και μετεκπαιδεύτηκε σε διάσημα κέντρα των ΗΠΑ (Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, όπου πραγματοποίησε μέρος της διδακτορικής της διατριβής, Fred Hutch, University of Washington, UCSF Benioff Children’s Hospital Oakland).

Σε μεταδιδακτορικό επίπεδο, διετέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στο Τμήμα Κτηνιατρικής ΑΠΘ. Απέκτησε, επίσης, εκτενή εμπειρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ασκώντας διδακτικό έργο ως λέκτορας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με βρετανικά πανεπιστήμια (University of East London, Queen Margaret University). Το ερευνητικό της έργο αριθμεί πάνω από 80 δημοσιεύσεις/περιλήψεις σε συνέδρια, πολλές από τις οποίες είναι δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά υψηλής απήχησης και βραβευμένες σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Αποτελεί την επιστημονικά υπεύθυνη του Τμήματος Μοριακής Διαγνωστικής, όπου εγκαθιστά, οργανώνει και επιβλέπει όλες τις διαγνωστικές μεθόδους αιχμής με έμφαση στη Μοριακή Ογκολογία, με ταυτόχρονη συμμετοχή σε σχήματα εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου, ενώ παράλληλα αποτελεί και μέλος διεπιστημονικού ογκολογικού συμβουλίου.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart