ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 88, 54622 E-mail pathology@microdiagnostics.gr Τ. 2310 232 272 F. 2310 236 279
OncoGIST Array
G.I.S.T. Όγκος

Επιλέγω το OncoGIST Array

Το OncoGIST Array ανιχνεύει την παρουσία μεταλλάξεων στα γονίδια KIT (εξώνια 9, 11, 13, 17) και PDGFRA (εξώνιο 18). Δίνεται η δυνατότητα να προστεθεί και η πρωτεΐνη SDHB.

Συμβουλευτείτε τον Ογκολόγο σας για την βέλτιστη για εσάς επιλογή και εξατομίκευση. Υπάρχει η δυνατότητα της περαιτέρω εξατομίκευσης των εξετάσεων.

Στην περίπτωση που το δείγμα σας δεν βρίσκεται ήδη στο αρχείο της Μικροδιαγνωστικής. Επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας. Επίσης θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εύκολα και γρήγορα το Έντυπο Συγκατάθεσης.

Ποια είναι η κλινική χρησιμότητα του OncoGIST Array;

Η ανεύρεση μεταλλάξεων στα γονίδια KIT ή PDGFRA ή όχι, αποτελεί κριτήριο για την επιλογή στοχευμένης θεραπείας με TKI αναστολείς.

Η απουσία έκφρασης της SDHB πρωτεΐνης (IHC) υποδηλώνει μετάλλαξη του γονιδίου SDH. Οι όγκοι GIST με μετάλλαξη στο SDH γονίδιο εμφανίζονται συχνότερα στο στομάχι, σε νέους ασθενείς, έχουν μεταστατικό δυναμικό, μπορεί να προσβάλλουν λεμφαδένες και χαρακτηρίζονται από αργή ανάπτυξη. Όγκοι GIST με μετάλλαξη στο SDH γονίδιο εμφανίζουν συχνότερα αντίσταση στην θεραπεία με Imatinib.

Τι δείγμα απαιτείται και πως διενεργείται το OncoGIST Array στην Μικροδιαγνωστική;

Η εξέταση πραγματοποιείται στο υλικό βιοψίας ή ογκεκτομής (κύβος παραφίνης) που έγινε η ιστολογική σας εξέταση.

Στην περίπτωση που το δείγμα σας δεν βρίσκεται ήδη στο αρχείο της Μικροδιαγνωστικής, επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα (λινκ) για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας.

Επίσης θα χρειαστεί να συμπληρώσετε εύκολα και γρήγορα το Έντυπο Συγκατάθεσης

One touch προσέγγιση – Στρατηγική διαχείριση του δείγματος, Εξοικονόμηση χρόνου

Στο πλήρως καθετοποιημένο μας Εργαστήριο, χειριζόμαστε το δείγμα σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε την άσκοπη σπατάλη του:

 • Ο κύβος παραφίνης τοποθετείται αν είναι εφικτό μία φορά στον μικροτόμο για την λήψη τομών ιστού, από έμπειρους ιστοτεχνολόγους.
 • Οι τομές ιστού αποκτώνται διαδοχικά με τέτοιο τρόπο για την εξασφάλιση διάγνωσης και διενέργειας Ανοσοϊστοχημείας αν απαιτηθεί.
 • Διασφάλιση διατήρησης τομών ιστού για περαιτέρω μοριακές εξετάσεις.
 • Οι παθολογοανατόμοι εκτελούν μικροδιατομή, προς εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ποσότητας καρκινικών κυττάρων, αφαιρώντας όλα τα άλλα νεκρωτικά κύτταρα ή  φυσιολογικό ιστό, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
 • Άμεσα ο μοριακός βιολόγος επεξεργάζεται τον ιστό σε ένα πλήρως ελεγχόμενο περιβάλλον, με αλληλούχιση τελευταίας γενιάς (NGS) ή αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης πραγματικού χρόνου (Real-time PCR) για τον εντοπισμό των μεταλλάξεων στα γονίδια που μας ενδιαφέρουν.

Τι είναι οι GIST όγκοι

Οι γαστρεντερικοί στρωματικοί όγκοι (GIST) είναι ασυνήθιστοι όγκοι του γαστρεντερικού σωλήνα. Αυτοί οι όγκοι ξεκινούν από πρώιμες μορφές ειδικών κυττάρων στο τοίχωμα του γαστρεντερικού σωλήνα (GI) που αποκαλούνται διάμεσα κύτταρα του Cajal (ICC).

Τα ICC είναι κύτταρα του αυτόνομου νευρικού συστήματος, το τμήμα του νευρικού συστήματος που ρυθμίζει τις διαδικασίες του σώματος, όπως η πέψη των τροφών. Τα ICC ονομάζονται μερικές φορές ως “βηματοδότες” του GI, επειδή σηματοδοτούν τους μύες να συστέλλονται για να μεταφέρουν τα τρόφιμα και υγρά.

Περισσότεροι από τους μισούς GIST όγκους ξεκινούν από το στομάχι. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους ξεκινούν από το λεπτό έντερο, ή από οπουδήποτε κατά μήκος του GI.

Ποσοστά 5ετούς επιβίωσης ασθενών με όγκο GIST

(Based on people diagnosed with GIST between 2008 and 2014.)

SEER Στάδιο % 5ετούς επιβίωσης
Εντοπισμένος 94%
Περιοχικός 83%
Απμακρυσμένος 52%

 

Αυτοί οι αριθμοί ισχύουν μόνο για το στάδιο του καρκίνου κατά την πρώτη διάγνωση. Δεν εφαρμόζονται αργότερα εάν ο καρκίνος μεγαλώσει, εξαπλωθεί ή υποτροπιάσει μετά τη θεραπεία.

Τα ποσοστά επιβίωσης ομαδοποιούνται βάσει του βαθμού εξάπλωσης του καρκίνου, αλλά και της ηλικίας σας, της συνολικής υγείας, της εκτομής του καρκίνου, του βαθμού στον οποίο ο καρκίνος ανταποκρίνεται στη θεραπεία και άλλων παραγόντων που μπορεί επίσης να επηρεάσουν την προοπτική 5ετούς επιβίωσης.

Οι άνθρωποι που τώρα διαγιγνώσκονται με GIST όγκο μπορεί να έχουν καλύτερη προοπτική από αυτούς τους αριθμούς. Οι θεραπείες βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου και αυτοί οι αριθμοί βασίζονται σε άτομα που διαγνώστηκαν και θεραπεύθηκαν τουλάχιστον πέντε χρόνια νωρίτερα.

Τύπος Καρκίνου:

G.I.S.T.

Αναμονή για Αποτελέσματα:

6 εργάσιμες*

*Στην περίπτωση που απαιτηθεί επιπλέον εμπλουτισμός του υλικού, για την επιτυχή έκβαση της εξέτασης, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

Συχνές Ερωτήσεις

Η εξέταση πραγματοποιείται στο υλικό βιοψίας ή ογκεκτομής (κύβος παραφίνης) που έγινε η ιστολογική σας εξέταση.

Στην περίπτωση που το δείγμα σας δεν βρίσκεται ήδη στο αρχείο της Μικροδιαγνωστικής, επικοινωνήστε μαζί μας άμεσα για να αναλάβουμε την ασφαλή και ταχεία μεταφορά του στο εργαστήριό μας.

Επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης περισστατικών μοριακής διαγνωστικής:

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310 23 22 72

Μετρητοίς, με τραπεζική κάρτα ή με Online Διατραπεζική κατάθεση

Συνήθως απαιτούνται 6 εργάσιμες ημέρες.

Στην περίπτωση που χρειαστεί περισσότερος χρόνος θα ενημερωθείτε εγκαίρως.

Ένα από τα πρωταρχικά μελήματα της Μικροδιαγνωστικής είναι η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και η αυστηρή τήρηση των συνθηκών προστασίας του γενετικού σας υλικού και των ιατρικών αποτελεσμάτων.

Σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) εξασφαλίζουμε πως οποιαδήποτε εξέταση διενεργηθεί γίνεται με την δική σας γνώση και συναίνεση.

Θέλω να κλέισω Ραντεβού για το OncoGIST Array

Συμπληρώστε τα κάτωθι στοχεία, πατήστε “Αποστολή” και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σας.


  Νέα / Άρθρα

  Το IMMUNOSCORE περιλαμβάνεται στις Οδηγίες Κλινικής Πρακτικής ESMO 2020

  Άρθρο

  Η Μικροδιαγνωστική-Χατζημπούγιας ΕΕ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως το τεστ IMMUNOSCORE περιλαμβάνεται στις Οδηγίες Κλινικής Πρακτικής ESMO…

  Start typing and press Enter to search

  Shopping Cart