ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 88, 54622 E-mail pathology@microdiagnostics.gr Τ. 2310 232 272 F. 2310 236 279
Ευαγγελία Αθανασίου
Η Ευαγγελία Κ. Αθανασίου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1990. Το 1998, απέκτησε τον τίτλο της Ιατρικής Ειδικότητας Παθολογοανατόμου και το 2003 τον τίτλο διδακτορικής διατριβής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, εργάσθηκε ως έμμισθη επιστημονική συνεργάτης στο Εργαστήριο Γενικής Παθολογίας και Παθολογικής Ανατομικής του ΑΠΘ για 3 έτη. Έκτοτε εργάζεται ως Παθολογοανατόμος ενώ παράλληλα αποτελεί άμισθη επιστημονική συνεργάτη του τμήματος Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» και έμμισθη εργαστηριακή συνεργάτη της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.
Η Ευαγγελία είναι υπεύθυνος διαχείρισης και συντονισμού του Παθολογοανατομικού με το Μοριακό τμήμα της Μικροδιαγνωστικής. Ασχολείται ιδιαιτέρως με παθήσεις του λεμφο-αιμοποιητικού συστήματος (π.χ. οστεομυελικές βιοψίες, παθήσεις λεμφαδένων), ενώ έχει εμβαθύνει και στην ιστοπαθολογική διάγνωση νοσημάτων του γυναικολογικού συστήματος (ογκολογία, διαταραχές σχετιζόμενες με την αναπαραγωγή).
Έχει μεγάλη εμπειρία στην εκτίμηση της έκφρασης του βιοδείκτη PD-L1 στον καρκίνο του πνεύμονα, στον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, του μαστού και του οισοφάγου. Έχει λάβει ειδική εκπαίδευση για τον προσδιορισμό της έκφρασης του PD-L1 στο Targos, στο Kassel της Γερμανίας.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart